Haapsalu sall, Aasa loodud Aasa kirjaga. :)


Hei!

Teen jälle kord lühidalt ja löövalt.

Igapäevaelu on tavaline, kohe nii tavaline, et kirjutada pole sellest midagi.  Ainult töö ja kodu, kodu ja töö.

Kodus aga, teadagi, teen ma ka tööd….  Siit tuleb järjekordne toodang.  🙂

Aasa Jõelaid on kirjutanud oma raamatusse Aasa kirja.  Mina kudusin selle salli sisse.

Et elu nii karjuvalt valge ei oleks, sai seekord otsustatud lilla lõnga kasuks.  (Fotode värvid on küll äärest ääreni, aga see  teine foto on ehk kõige tõetruum)

Serva sai nupuline pits, sest muidu tundus jälle kord vähe nuppe olevat.

Lõng on 100 % villane, 100g/1400m.  Vardad 2,0 mm, 2,25 mm, 3,5 mm ja 4,5 mm.

Salli mõõdud 66 x 184 cm

Lõnga kulus 90 grammi ehk 1260 m.

Kuna ilmateade lubas, et päikest täna ei paista ja ainult sajab, siis arvasin, et peaks kõikide muude asjatoimetuste kõrval selle libapäikese ka ära kasutama pildistamiseks.  Noh, ütleme nii, et kui ma olin oma pildid teinud, sellise poolpäikesega ja salli tagasi tuppa toonud, et poodi ja apteeki minna, tuli ka päris päike välja.

Paraku leidsin, et vot ei lähe uusi pilte tegema.

Aga värvid on ju ilusad, või mis?

Jälle selleks korraks kõik.

Homme lähen Pirkalasse, ennast ja Makasiini reklaamima.  Selleks vajalik kraam tuleb veel kokku lappida.  Õnneks on päev noor ning jõuab isegi kududa veel.   😉

 

Ilusat, helerohelist ja õiteküllast kevadet, kallid lugejad!!!!

 

Teie Mina.

 

 

 

 

7 thoughts on “Haapsalu sall, Aasa loodud Aasa kirjaga. :)

  1. Aasa kiri on ikka jumalik! Lappasin eile seda raamatut ja ikka jäi see kiri mulle pikaks ajaks silmailuks.. Peab ikka ära kuduma selle kui aega antaks. 😀 Seniks vaatan aga sinu kootud iludust! Tubli töö! 🙂 Mis järgmiseks valmib? 😉

    Meeldib

  2. hakkasin sama kirjaga salli kuduma, See mu esimene katsetus, seepärast küsin et mitu kordust on tarvis teha samade mõõtude jaoks. Samas -kuidas arvestada õieti äärepitsi silmade arvu. Sall väga kena.

    Meeldib

    • Olenevalt enda kudukäekirjast ja varda suurusest tuleneb mustrikorduste hulk. Veidi sõltub ka mustrist endast, kas on tihedam muster või hõredam jne. Mina koon põhiosa vardaga 2,25mm või isegi 2,0mm, minu kudukäekiri on üsna lõdva/pehme või kuidas seda öeldagi.
      Pika jutu mõte: loon keskosale 100 -120 silmust (sisaldab ka ääresilmused, 3+3 või 4+4) ja äärepitsid koon max 15 -17 mustrireaga. Viimase mainisin ära, sest pitsi kõrgus ( ridade arv) annab sallile veel lisa laiust. Salli suurust saab reguleerida mingil määral ka pingitamisel veel.
      Kõrgusesse koon salli põhiosa minimaalselt 440 +/- , see tähendab 220 ripsirida (sisaldab alguse ja lõpu ripsiread, 3+3=>kootakse 6 parempidi rida edasi-tagasi alguses ja lõpus; või 4+4)
      Äärepitsi silmuste arvutamisega saab reaalselt tegeleda siis kui salli põhiosa on valmis.

      Kui tekib küsimusi, kirjuta mulle Facebooki kaudu.

      Meeldib

Lisa kommentaar