1/2017


Hei, ma olen ikka veel elus, aga kuna elus on toiminud mõned muudatused, siis blogi ei ole olnud tähtsuselt number üks.  Mis loomulikult ei tähenda, et ma ei ole käsitööd teinud.  Mitte palju, aga siiski midagi.

Hi, I’m still alive, but have had some changes in my life, so the blog hasn’t been the number one priority for the last three months.  It really doesn’t mean, that I haven’t done any handcrafting.  Not much, but still something.

Pärast seda kui ma olin teinud valmis oma Midagi Punast, leidsin et see vajab veidi lisa, vähemalt talvistele üritustele. Seega kudusin väikese boolero, kleidi seelikuosa mustriga.  kandsin kleiti ja boolerod kolmel Jõululaadal ja taipasin, et see oli hea mõte.  Hoolimata sellest, et lõng, millest kleit ja boolero on kootud, on nii õhuke ja muster on täis õhksilmuseid, see on siiski soe.

After I had made this Something Red, I decided it needs something more, at least for winter time’s  events.  So I made a little bolero, with pattern from the dress’es skirt section.  And I wore the dress and the bolero on three Christmas -fairs, and understood, that it was good desicion.  Despite the yarn, I made these from, is so thin and the pattern has all these yarnovers, it is warm.

Ja siis kui ma olin selle töö lõpetanud, mõtlesin et nüüd on aega kududa midagi lihtsalt lõbu pärast.  Ei mingit kiiret ega tähtaega, lihtsalt kududa ja nautida.  Aga nagu öeldakse: inimene plaanib, jumal juhib.  Sain tellimuse sallile, mis oli mu nimekirjas “valmis saatmiseks”, sest olin unustanud muuta salli staatust.

Then after I was finished this work, I thought that now it is time to make something just for fun.  I mean, no rush, no deadlines, just knitting and enjoying it.  But as they saying: man proposes, God disposes.  So I got order of the shawl, that was “ready to ship” on my listing, ‘cause I had just forgotten to change it.

Niisiis sain tellimuse sallile, mille pidin nullist valmis kuduma ja postitama kolme päeva jooksul.  Oli puhas õnn, et salli muster sisaldas vähe nuppe.  Oli korralik maraton, aga tehtud sain.  Tähtajaliselt.

So I got an order to make from scratch and to ship in three days.  It was pure luck of mine this shawl’s pattern had only few nupps in it.  It was quite a marathon, but I made it. On time.

See helekollane, muster “Õlelilled”.

This light yellow, pattern “Immortel flowers”.

Pärast seda ma mõtlesin taas kord….nüüd on aega kududa lihtsalt lõbu pärast.

Mõned päevad hiljem nägin unenägu….  jah, ma tean, see on veider.  Nii oli see mullegi kuna ma ei ole kunagi näinud und kudumisest.  Aga novembri alguses just sellist und ma nägin.  Isikust, kes oli tellinud minult “maratoni-salli”(ei, see ei olnud tema süü vaid täielikult minu).

Minu unenäos ta tahtis veel ühte salli. Minu õudusunenägu. Ja mulle jäi meelde tuleva tellimuse täpne päev….3. november. Niisiis 2. novembril see isik saatis mulle FB kaudu sõnumi ja küsis salli.  Erinevat värvi ja erineva mustriga….aga kiiret pole!!! Õnnelik mina!  Ja lõpuks tegelik tellimus sai vormistatud 3. novembril!!!!!

After that I thought again…..now it’s time to knit just for fun.

Some days later I had a dream….  Yes, it is weird, I know.  so it was for me too, ‘cause I have ever had dream about knitting.  But at the beginning of November I had one. About the person ordering this marathon-shawl  (no, it wasn’t her fault, it was totally mine).

In my dream she wanted yet again another shawl. My horror-dream.  And I actually remembered the coming orders actual day too….the 3rd of November.  So on the 2nd of November this person sent me a message trough the FB and asked for a shawl.  A different one in different colour…no rush!!!!  Happy me!  Last but not least, the actual order was placed on 3rd of November!!!!!

See oli heleroosa sall Piibelehe – mustriga.

This was light pink shawl, in pattern of “The Lily of the Valley”.

Kõige selle vahepeal ma üritasin “lõbu pärast” kududa ühte pikalt kestnud projekti.  See oli Liina Reesi mustriga “Muhu suvi” sall.  Muster tekitas mulle päris palju peavalu. Ma olen alustanud seda salli vähemalt kaks korda, aga kuna ei suutnud keskenduda, siis see oli oodanud oma aega…  Seega otsustasin “lihtsalt lõbu pärast” selle valmis kududa.  alustatud 2. 0ktoobril ja pärast neid eelmisi projekte lõpetatud alles 19. novembril. Seega ma sain selle tehtud, lõppude lõpuks.  Ja kahtlemata see on ilus muster.

In between all of this I was trying to knit “just for fun” one last long project.  It is Liina Rees’es pattern “Muhu summer”.  The shawl in this pattern was real headache for me.  I have started to knit this at least two times, but have had some trouble to concentrate, so it has been waiting it’s own time…   I decided to knit it “just for fun”.  So it was started on 2nd of October, and after all these other projects, finished on 19th of November.  So I made it, finally.  And it is beautiful pattern, no doubt.

Siin see on, “Muhu suvi”, loodusvalge meriinovill.

Here it is, “Muhu summer”, in natural white merinowool.

Pärast seda oli väike kudumise paus, välja-arvatud laatadel…kuni üks mu töökaaslane avaldas arvamust, et ta tahaks villaseid sokke, mis mahuksid saapaisse.  See tähendas, et need peaks olema kootud õhukesest lõngast ja see on minu ala.  Niisiis, natuke segane nagu ma olen, oli mul kohe soovitada mudel ja lõng. Temal taas oli oma idee, mida ta tahtis. Hoolimata sellest mina lihtsalt tahtsin kududa oma mudelit lihtsalt arvamuse saamiseks. Kudusin need valmis, et näidata talle, millised need päriselt on.

After that was a little break in knitting, except on fairs…. until one of my colleague suggested she would want some knitted socks to wear in boots.  It ment, these socks need to be made from thin yarn and that is my area.  So as I’m such a nutcase, I had at once the model and the yarn idea for this project.  She had her own models she wanted.  Despite of it I just wanted to knit my idea for opinion.  So I did just for demonstrate to her what kind of socks I ment.

Siin need on, mu viimase soki-rabanduse esimesed.

Here are these, my last sock-attack’s first one’s.

Tütar sai need endale ja mina alustasin töökaaslase poolt soovitud sokkide kudumist. Need olid sellised nipiga sokid. “Lillede” ja esimese soki kudumiseks kulus mul poolteist nädalat ja teise soki sain kootud pooleteise päevaga. Ravelryst leitavad nimega “Kuura sukat”

My daughter got these to herself and I started to knit quite different model for my colleague.  These were little bit tricky, the “flowers” and the first sock took me for one and a half week to make, but the other sock took only one and the half day. You can find them in Ravelry by name “Kuura sukat”. 

Tulevane omanik on saanud sokkidest pildid ja tundub, et meeldivad.

She has got the photos of these and it seems that she likes them.

Ja kui ma juba hakkan sokke kuduma, siis nagu sageli juhtub, pean kuduma neid natuke rohkem…

Ühel ilusalt päeval nägin FB-s armsaid põlvikuid.  Seega ma lihtsalt PIDIN need KUDUMA.

And then as I have started to knit socks, as it often happens, I have to knit them little bit more…

On one nice day I saw lovely knee socks in FB.  So I just HAD TO knit them.

Nimeks Marie Antoinette Dropsi mustrikogus.

Named Marie Antoinette in Drops pattern’s collection.

Ja lõppude lõpuks komistasin “Kaarin” – sokkide otsa, loomulikult FB-s JÄLLE!!!! (Ettevaatust! See võib põhjustada terviseprobleeme!!)

Noh, ma kudusin siis need ka.

And last but not least I stumbled on “Kaarin” -socks, ofcourse in FB AGAIN!!!!  (Attention! It might ‘cause healthproblems!!)

So I knitted these too.

Praegu on mul varrastel ainult kaks tööd;

Marie Antoinette -stiilis põlvikud, erineva mustri ja värviga.

ja Lillevälja sall, mida ma olen kandnud Jõululaatadel kaasa, et oleks midagi teha…

Now I have only two project on my needles;

knee socks in Marie Antoinette – style, but in different colour and pattern,

and The Flowerfield, I had carried around on Christmas fairs to have something to do….

 

Nii, nüüd ma saan minna tagasi oma kudumise juurde kuna sain selle liiga pika raporti valmis…

Well, now I can get back to my knitting, as I have made this too long raport…

 

Ma loodan, et Teil kõigil on väga-väga hea aasta ees ootamas!!!!

I hope You all have really-really good year ahead of You!!!!

 

Tänan teid, et külastasite mu blogi ja jääme ridadeni!!!!

Teie Mina!

Thank You for visiting and So long!!!!

Your’s truly, I.

8 thoughts on “1/2017

Lisa kommentaar