Seda postitust pole mõtet lugeda……….


Nüüd elan end välja.
Vihastasin end siniseks täna ja ütlesin siis väikesele ülemusele, et ma võtan homseks vaba päeva.  Ja nii ongi.  PIIIIIIIIIKS, lihtsalt kuidas praegu üritatakse mulle selgeks teha, et ma olen kaamel ja söön vatti.  Ma lubasin, et ma võin täitsa igapäevaselt seal jaurata, seni kuni asjad korda saavad.
Usaldusmees käis ülemuse (kohaliku suuurima) jutul mu lepinguga, tuli sama targalt mu juurde tagasi, sest ülemus oli öelnud, et ta räägib minuga nendest asjadest otse.  Nooh, ma läksin siis “otse” rääkima….teeb koguaeg nägu, et ei saa aru, milles probleem on.   Kui ma selgitan, et ma tahan ületöö eest % ka saada, sest mul on selleks õigus, siis vahib mind nagu vasikas uut aiaväravat.  Ma siis ütlesin et ok, enne kui asi selgeks ei saa, ma üle 8 tunni päevas ja mingeid laupäevi enam ei tee.  Vahib mind siis imestunult, et: Aga sa saad ju tunnipalga nendest ületundidest.  Ma vastu, et siis on mul kohustus pärast need tunnid vabana välja võtta, aga mul pole vaja neid tunde niimoodi.  Arvas, et ma olin ju pikalt haiguslehel, et mul ei saa neid tunde ju kuigipalju olla.  Tule taevas appi!!!    Tuletasin siis talle meelde, et mul on eelmisest aastast veel ~70 “vaba” tundi.  Nooh, temal vaja ikka kokkuarvutada ja enne ei saa asju selgeks rääkida.  Ülejäänud päeva valgustasin kõiki, kes vähegi küsisid, asjade seisust.
Usaldusmehe võtsin ka ette (karja meeste ees) ja küsisin, et kas ta nüüd näitab mulle ühe soomlase, kes teeb ületööd tavapalga eest.  Läks näost punaseks ja kokutas, et ei ole näidata.  Avaldasin arvamust (valjuhäälselt), et ilmselgelt olen ma nüüd siis viletsam töötegija kui kesiganes soomlane.
Ühesõnaga, ma olen otsustanud, et kui neil ei ole vaja, siis teengi 40 tundi nädalas ja proovigu keegi väita, et ma võiks ületööd teha.  Või saab see asi korda ja ma teen tööd niipalju kui parasjagu vajadust on.

Lisaks käisid siis eestlased väikest ülemust teavitamas, et nemad lähevad 13.09 õhtul koju ja tulevad tööle tagasi 24. hommikul.  Ma lisasin kõrvalt, et ma võtan omad üleliigsed tunnid ka samal ajal välja . V ülemus avaldas sellepeale arvamust, et KÕIK KORRAGA ei või ära olla…….  ?????? WTF!!!!!!!!!!!!!!?????????????????  Ma küsisin, et mis mõttes kõik, et siin on ju teisi ka veel… Ei nii ikka ei saa.  PIIIIIIIIKs  :@  :@  :@   Kui õmbluses on 2 õmblejat ja üks pakkija (eestlased) ja lisaks 3 õmblejat (indialane “eestlane” ja soomlane), üks lõikaja ja üks pakkija + veel üks n.ö. poole kohaga lõikaja/pakkija, siis kogu kambast lahutades 3 eestlasest töötegijat saab öelda, et KÕIK on töölt ära.
Matemaatika meie firma moodi 8(,5)-3=0 :@  :@  :@

Ütlesingi väikesele ülemusele, et mul on homseks vaba päeva vaja. Et ma võtan omad 8 ületundi välja. Esteks imestas ja üritas uurida, et milleks.  Ma ütlesind vaid, et on vaja.  Ja siis küsib, et aga sul on pekkaspäevi (palgaline vabapäev, koguneb tööaasta jooksul 12,5 tk) ju kasutamata, et miks ma neid ei võta.  ….Nooh, ei saa ma loogikast aru – kui “vabad” tunnid on vaja ära kasutada, siis küsimise peale öeldakse mulle et võta pekkaseid….. Pekki. Lõin käega ja kirjutasin omale tabelisse pekkase ja nüüd istun kodus ja joon kohviga Vanakat.

Aga tegelikult tahaks lihtsalt tõsiselt kellegi peale karjuda, nii et maja väriseks.  Ja nutta tahaks ka, sest närvid on läbi praegu…..

Muidugi võiks ju käega lüüa ja tehagi ainult oma 40 t nädalas ja kogu muusika, aga…mul on üks saadana viga küljes: et kui on palju tööd ja tähtaeg seljas, siis tahaks asja valmis teha.  Ei oska süüdimatult “libistada”.   See kodumaine 6-aastane töökogemus sellest sama firma allhankes on nii lollakaks mu koolitanud.     Noh, sellest, et väike ülemus on mömm, ei viitsi ma isegi rääkida rohkem.  Meil oleks sinna hästi konkreetset ülemust vaja. Vana, kodumaine soomlasest ülemus, sobiks sinna nagu rusikas silmaauku.   Aga meil on selline, kes ei otsusta mitte midagi, ei saa mitte midagi järje peale pandud, ei saa kedagi korrale kutsutud. Eile käisin ta käest konkreetselt töökorralduslikus asjas nõu küsimas, lõpptulemusena ütlesin mina talle, kuidas seda asja tegema hakatakse ja kes mida teeb.   Ülemus või asi….

Kogu kammi postitiiivne külg on see, et kõik töötegijad on n.ö. minu poolel.

Tänan tähelepanu eest!  Ma lähen otsin nüüd midagi hamba alla.  Lõunasöögiks oli 1 õun, mille söömiseni jõudsin ka alles enne 3-e.

Teie, väga tigedas  tujus, Mina.

2 thoughts on “Seda postitust pole mõtet lugeda……….

  1. Siis tulebki julma teha ja kodus närve puhata 😉 Nagu Sa ise ütlesid, Sinu najal nad seda firmat ei päästa, seega – ära põe. Nikerda kodus midagi ja ära üldse mõtle nende peale 😉

    Meeldib

    • 🙂 Kogu selle kammi juures ongi kõige nõmedam see, et eestlased (kes töötavad põhimõttel: teen vabasid ja siis lähen Eesti) eeldavad minult ka “hngega asja kallal” olemist. Eks nad väidavad, et saavad aru ja kõik on õige, aga eile kui ma teada andsin, et ma täna ei tööta, siis üks juba pistis prõõkama, et ei võta vaba päeva…. Jaga siis sellistega. :S

      Meeldib

Lisa kommentaar