Käsitööst mitmel moel. :)


Jajaa, ma tean, et ma olen pidur.  Aga tegelikult on lihtsal kummitanud mind netipuudus ja ajapuudus.  Ja otse loomulikult on mu arvutil koguaeg jono jälkeen.  😀

Teen hästi lühidalt ja kiirelt.  Pmst oleme nüüd viiekesi siin.  Seda kuni augusti alguseni, siis tuleb jälle trip ja siis peaks meid 4 jääma.

Tööl on nagu tööl ikka – ei midagi väga põrutavat..vist.

Käsitööst niipalju, et raporteerimata on hetkeseisuga 4 salli.

Ja siit nad siis tulevad.

Esteks roosa Fylleryd       Juunikuus sai sellesse salli panustatud 20 521 tavasilmust.

Terve salli valmimiseks kulub küll veidi rohkem silmuseid, aga osa neist jäi lihtsalt maikuusse.  🙂  

Salli mõõtudeks tuli 92 x 200 cm.  Varrasteks nr.3 ringvardad. Lõngaks Aade Pink 8/1.         Ja veel üks kaugelt-kaugelt pilt.  🙂 

Järgmiseks sai valmis türkiis (no vähemalt nii nad Raasikul seda värvi nimetavad) Fylleryd.

   Üldiselt on enamus tehnilisi näitajaid samad.           Aga mõõdud tulid veidi väiksemad, sest ühel teatud põhjusel tegin algust veidi maad peenemate varrastega.        Mõõdud on 87 x 200 cm.         Ja lõngaks Aade Türkiis 8/1    Terve salli valmimiseks oli vaja läbi kududa 43 443 tavasilmust.    Need lisandusid ka juunikuu ralliarvestusse.   Muster on väga mõnus kududa ja kunagi tulevikus on plaanis ka variatsioonid.  🙂

Järgmiseks selline sall, mida olete siin blogis ka varem kohanud, aga seekord on see lihtsalt nat. valge.

Firebird        Lõnga kohta puuduvad mul igasugused andmed muide. 

Päritolu on kusaglit kellegi vanadest varudest.  🙂   Aga kududa oli seda mõnus ja vormi hoiab ka edukalt, seega pole vahet, eksole.  🙂

Salli mõõdud 180 x 82 cm.  Vardad 3,5.    Ja valmimiseks tuli kududa 28 679 tavasilmust.   
Viimaseks on jäänud näidata veel Zetor Scarf

Selle salliga läks tunduvalt kauem aega ja sellest tulenevalt jäid mõned viimaste ridade silmused hoopiski juulikuu ralliarvestust ootama.      Kasutasin sellele sallile ära oma kaua aega vedelenud meriinovillase lõnga.  Ja kuna nuppude kudumise kogemus tollest lõngast oli viletsam kui halb, siis otsustasingi, et tuleb teha mingi lihtsamat sorti muster.        Varrasteks oli seekord nr.2,5 ja mingil hetkel tundus mulle küll, et see ei saa mitte kunagi valmis.  Mustrilehelt chart 2 sai läbikootud 11 korda.    Mõõtudeks tuli 186 x 92 cm.

Ning kuna muster oli lihtne, siis ei saanud ju jätta miskit väikest kiiksu lisamata – nimelt said juulikuus kootud read omale ka helmed külge.     Silmuseid kudusin juunis sellele sallile  50 820   (juulikuusse lähevad helmestega ridade silmused, mida on 2305)   Seega kui keegi tahab järgi teha, sisi saab teadmiseks võtta, et terve salli kudumiseks on vaja läbi torkida 54 961 silmust.

 

Kokkuvõtteks  võib ära märkida, et kogu suure jama kõrvalt olen ma suutnud juunikuus üle pika aja rekordarvu silmuseid valmis pusida:  143 463 tavasilmust.

 

And last, but not least, olen ma mitu tiiru leivategemisega katsetanud.  Tundub, et reegel “Esimene vasikas läheb ikka aia taha” ei kehti.  Sest esimene tuli üle ootuste hea välja.  Kusjuures alustasin päris algusest- kodumaisest säästuleivast ja keefirist.  😀 😀  😀   Küpsetamiseks pidin olude sunnil kasutama savist ahjuvormi, mistõttu ei tekkinud põhjale ja külgedele koorikut.     Aga see kõik ei seganud sooja leiva soolase võiga söömist.  Külm piim ka loomulikult kõrvale.

Pigem pean teatama, et aeg on näidanud: minu puhul kipub teine katse aia taha minema.  Ja nii juhtus ka leivateoga – kõik tundus nagu ok, aga ei kerkinud ta nii nagu vaja.   Tegin kaks pätsikest ja katsetasin seekord ahjuplaati.  Taigen oli ka veidi vedel, seega vorm on nagu on. 

Eile oli kolmas tegu ja see sai neist kolmest kõige kõrgema hinnangu.  Pilti ei teinud.  😀  Kell oli ka palju juba.

Kuna see leivateo protsess on selline veidi aeganõudev, siis ausalt öeldes ei sobi see hästi mu töögraafikuga kokku.  😀  😀  😀      Lubasin perele, et nüüd tuleb nädal-paar vahet, enne kui jälle teen.

Lapsele oli täna postkasti kukkunud suuuuuur ümbrik…koolist.  Ma veel naersin, et näed, saadavad sulle juba varakult õpikud koju.  Aga pigem pean kurbusega teatama, et selles ümbrikus oli mulle lugemisvara no nii umbes …nädalaks vist.  :S  :S  Näis- näis.

Aga homme on puhkepäev..jeeee.  Leppisime H-ga kokku, et oleme mõlemad purjus.  😀  Pudelitega pole mõtet jmada, kasutame ämbreid.  😀  😀  😀   Mõned lähevad ikka jätkuvalt tööle.

Ma loodan siin salamisi, et ehk õnnestub väike poiss ära rääkida ja mingi aeg lihtsalt järve ääres lebotada.  Ei saa senimaani aru, mille pärast poiss keeldub vette minemast.  Ja ei tea, kas see haigus ka kunagi üle läheb.  :S

Aitoo’s on Kirkastusjuhlat    Panin kõrvataha teadmise, et kui asjaajamises kaasalüüa, võib asjast täitsa vabalt osa ka võtta.  🙂  Tegelikult sain ka teada, kes pileteid müüb ja pidasin valjuhäälselt aru, et äkki peaks minema “käsi väänama”.

Aga eks ma proovin hakkama saada.

 

Selleks korraks tõmban otsad kokku ja lähen jätkan roosa Pääsusaba kudumist.  😉

Katsuge siis kannatlikud olla kuni järgmise korrani.

 

Ikkagi teie Mina..lihtsalt suviselt uimane.  😀

 

9 thoughts on “Käsitööst mitmel moel. :)

    • Kas sul on ka türkiisiga mingi suhe w? See oli spetsiaalselt kellelegi, kelle suurem osa garderoobist on erinevates varjundites türkiis. :omg:

      Meeldib

  1. Tõeline sallimeister!!! ja see türkiis… Pean oma lööklkause ringi tegema- ükskõik, mis värvi, peaase, et türkiis 🙂

    Meeldib

  2. Einoh, paneb ikka imestama, kuidas Sa niipalju taolise nokitsemisega tegeleda jõuad. Ma siin sahmin kogu aeg ringi ja ei jõua eiöödegamütsi.
    Tegin ka vahepeal pisikese blogi, ega seda ka tegelikult eriti teha jõudnud. Vaata http://kord-capri-saarel.blogspot.com/.
    Äkki saad millalgi minu palve ka täita, tead küll, oleksin tänulik. Ja äkki kunagi tuleksin ka jõuluvanamaale …

    Meeldib

    • Sinu palve on mul koguaeg kuklas. Hetkel mõtisklen üleüldse elu-olu üle. Valida on 3 variandi vahel ja kõige ahvatlevam tundub kõige keskmine. 😛 Kas leida L-ile töö (mina peaks leidma ju, ja sisi ei ole ka mingit garantiid, et sellest asjast asja saab 😦 ) ja üritada koos edasi. Valida kõige lihtsam (mõnes mõttes) tee ja jätkata koos lastega või siis kõige napakam variant.. 😀 😀 😀 leida keegi, kel juba on töökoht .. 😀 😀 😀 Keskmine variant tundub kõige normaalsem.

      Meeldib

      • Eh et siis sellised trilemmad … Aga sa tiri lapsed kaasa ja suur laps ise teab siis mis teeb, nii pole Sul endal vaja pead murda. Kellegi leidmine ei peaks olema eesmärk omaette, tuleks ikka ise hakkama saada eelkõige. Aga jõudu 😉

        Meeldib

      • See viimane variant oligi mõeldud huumorinurgana. 😀 Seega on ikkagi tegemist dilemmaga. 😉 Mis puutub kellegi kaasa tirimisse, siis olen lastega siin jah. Suur laps oli ka 2,5 nädalat, siis arvas, et tal on puhkust!!!! vaja …niikaua virises kui viisin ta pühapäeval laeva peale. See, et tema teab ise, mis teeb, mõjub minu sissetulekule nagu tuli vihmanäljas heinamaale. :S Sinna see koer ongi maetud.
        aga nüüd vaja veel augusti alguses kodumaatiir teha, et oma jahedama ilma kraam ka siia ära tassida..ja siis tuleb tõehetk.

        Meeldib

      • Jah, häda nende suurte lastega … Väsivad nad ka kuidagi arusaamatult ruttu. A millal Sa talvevarustust kokku pakid? Ma ka praegu puhkan. Ehk trehvame?

        Meeldib

      • Oi, oi, ajad on nii kiired olnud, et pakkimas käisin peaaegu helikiirusel. Selsinatsel päeval kui sa seda kommentaari kirjutasid, olin ma tööl, siis lendasin korterist läbi korjasin KÕIK lapsed peale ja panin minema 21.30 väljuvale paadile…täna hommikuse, kella 8-sega tagasi, poole väiksema komplektiga juba. 🙂 Ühesõnaga, seal maabusin kell 3.30 teisipäeva varahommikul ja tulema tulin kell 4.00 kolmapäeva varahommikul. Ööloom. Homme tööle jälle. 🙂

        Meeldib

Lisa kommentaar